8 Mayıs 2012 Salı

KARADENİZ BÖLGESİ


ABANT-BOLU




     Abant dört mevsim ayrı güzellikleri taşıyan temiz havasi ile özellikle doğa tutkunları tarafından bilinen bir doğa harikası..Abant özellikle şehirlerin karmaşasından sıkılıp kaçmak isteyenler için muhteşem bir tatil yöresi...







AYANCIK-SİNOP
      Gölün yanında orman işletmesine ait bir tesis bulunmaktadır. Günü birlik piknik için uygun olan göl civarındaki orman içlerinde piknik masaları ve ızgara yerleri bulunmaktadır.







BALLICA MAĞARASI-TOKAT
   Ballıca Mağarasının en önemli karakteristik özelliği, Türkiye'de hiçbir mağarada bulunmayan soğan sarkıtlarından meydana gelmesidir. Mağaranın değişik yerlerinde koloniler halinde yaşayan "cüce yarasalar" en belirgin canlı grubunu oluşturur.







ERİKBELİ-ORDU



      Ordu yeşillikler içinde kilometrelerce uzanan fındık bahçeleri ile kaplı tipik bir Karadeniz şehridir.
 
 
 
 

 
KAÇKAR DAĞLARI-RİZE
    Rize ve Hopa arasında yer alan yıl boyunca gözlenebilen keskin buzulları, masmavi gölleri, yeşilin her tonuna sahip ormanları, çoşkulu dereleri, bin bir çeşit bitkileri ve hayvanları ile doğal bir görünümdedir..








SUMELA MANASTIRI-TRABZON
      Oldukça geniş bir alan üzerine inşa edilmiştir. Bu manastır başlıca ana kaya kilisesi, birkaç şapel, mutfak, öğrenci odaları, misafirhane, kütüphane ile kutsal ayazma bölümlerinden oluşur..








İŞHAN KİLİSESİ-ARTVİN
          Artvin'e gidip görülmesi gereken en önemli kilisedir..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder