8 Mayıs 2012 Salı

EGE BÖLGESİ


İZMİR-FOÇA
        Adını aldığı foklar gibi sevimli ve sıcacık bir tatil beldesidir.Gittikçe büyük şehirleri andıran turizm merkezlerinden sıkılanlar için huzur dolu bir seçenektir.Diğer tatil beldeleri kadar gelişmiş bir turizm merkezi değildir. Küçük, sakin, daha çok dinlenmek için tercih edilen bir balıkçı köyü görünümündedir..







ÇEŞME KALESİ-İZMİR
           Çeşme, Ege'nin incisidir.. :)






EFES-İZMİR

   Efes, Anadolu'nun batı kıyısında, bugünkü Selçuk ilçesinin 3 km uzağında bulunan, daha sonra önemli bir Roma kenti olan antik bir Yunan kentiydi. Klasik Yunan döneminde İyonya'nın oniki şehrinden biriydi. Kuruluşu Cilalı Taş Devri MÖ 6000 yıllarına dayanır..







ÖLÜDENİZ-FETHİYE
"Tanrının Dünyaya bahşettiği cennet" olarak adlandırılan Ölüdeniz, ülke dışına taşan ünü ile dünyaya mal olmuş bir turizm merkezi. Çarpıcı güzelliğe sahip Ölüdeniz, adı gibi sakin ve kıpırtısız..






 
MEDUSA,DİDİM-AYDIN
   Yunan mitolojisinde yeraltı dünyasının dişi canavarı olan üç Gorgona' dan biridir. Bu üç kız kardeşten yalnızca yılan saçlı Medusa ölümlüdür ve kendisine bakanları taşa çevirme güçüne sahiptir.







PAMUKKALE-DENİZLİ
    Yıl içerisinde milyonlarca turistin ziyaret ettiği Denizli'de bulunan "BEYAZ CENNET" :)







SART-MANİSA
      Manisa denince akla ilk gelenler arasındadır.








SU ALTI MÜZESİ-BODRUM
"Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi" Türkiye'de konusunda tek, dünyanın sayılı müzeleri arasındadır. Hayli zengin bir tarihi geçmişi bulunan Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ayrılmaz bir bütün olarak sayfalarımız arasında birlikte incelenmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder